Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Delegacija iz Tjenđina posjetila Banjalučki Univerzitet

Delegacija iz Tjenđina posjetila Banjalučki Univerzitet
Foto: unibl.org | Delegacija iz Tjenđina posjetila Banjalučki Univerzitet
Srna

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin razgovarao je juče sa šestočlanom delegacijom kineskog grada Tjenđina o mogućoj saradnji i istakao da se u narednom periodu očekuje značajna podrška kineskih partnera u osnivanju centra za kineske studije koji bi poslovao u okviru ovog univerziteta.

Gajanin je naveo da će se aktivno raditi i na uvođenju kineskog jezika kao drugog stranog jezika na fakultetima u sastavu ovog univerziteta.

"Nekoliko fakulteta već je uvelo izučavanje kineskog jezika kao izbornog predmeta", rekao je Gajanin na sastanku u Rektoratu banjalučkog Univerziteta.

Prema njegovim riječima, Univerzitet u Banjaluci je opredijeljen za saradnju u oblasti razmjene studenata i nastavnika.

Gajanin je rekao da u skorijem periodu očekuje da delegacija profesora Univerziteta u Banjaluci posjeti Tjenđin, ali i da njihovi predstavnici fakulteta i univerziteta posjete banjalučki Univerzitet.

On je pohvalio rad Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci, koji, kako je naveo, aktivno radi na povezivanju Kine i Republike Srpske, saopšteno je iz banjalučkog Univerziteta.

Zamjenik direktora Opštinske komisije za obrazovanje grada Tjenđina Liju Sin, ujedno i šef kineske delegacije koja boravi u Banjaluci, istakao je da je u proteklom periodu ostvarena prisnija saradnja banjalučkog Univerziteta sa ovim kineskim gradom.

On je iskazao spremnost za saradnju univerziteta iz Tjenđina sa Elektrotehničkim fakultetom, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim fakultetom, Mašinskim fakultetom, Medicinskim fakultetom i drugim fakultetima u sastavu Univerziteta u Banjaluci.

On je naveo da Tjenđin danas ima 55 univerziteta i 3.000 srednjih škola.

"Na našim univerzitetima danas studiraju studenti iz 160 zemalja svijeta", rekao je Liju Sin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije