Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Diplomci i maturanti pozvani da ostanu u RS

Diplomci i maturanti pozvani da ostanu u RS
Foto: N.N. | Diplomci i maturanti pozvani da ostanu u RS
N.N.

BANJALUKA - Svečana promocija 13. generacije studenata i 10. generacije maturanata Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović", pod motom "Ostajte ovdje", upriličena je u petak na Univerzitetu PIM.

Obraćajući se studentima, profesorima i gostima, Snežana Pantelić-Vujanić, rektorka Univerziteta, je u skladu s početnim motom svečanosti istakla da je Univerzitet proteklih godina učinio mnogo napora da se studentima pruže najkvalitetnija znanja, koja će im biti snažna podrška za uključivanje u produktivni i razvojni život Republike Srpske.

"Od vas se očekuje da se uključite u razvoj Republike Srpske, a to podrazumijeva ostanak ovdje. Vaši korijeni su ovdje i vaša sloboda je povezana sa slobodom ovih prostora. Svaki pokušaj traženja egzistencije u nekoj drugoj sredini je isto što i presađivanje stabla na neko drugo mjesto koje nije njegovo stanište. Svako drugo mjesto koje izaberete neće vam pružiti osjećaj slobode i zadovoljstva kao ovo ovdje, zato vas pozivam da znanje stečeno proteklih godina na ovom univerzitetu ugradite u razvoj Republike Srpske, u njenu budućnost i budućnost novih naraštaja", poručila je ona.

U okviru ovogodišnje svečanosti promocije diplomaca Univerzitet PIM uručio je 130 diploma prvog ciklusa, 18 diploma drugog ciklusa i tri doktora nauka. Promovisana je i 10. generacija maturanata Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović", a Andrej Đukić proglašen je učenikom generacije. Odlukom Uprave Univerziteta PIM, njemu je odobreno studiranje na Univerzitetu bez plaćanja školarine.

"Univerzitet PIM je u proteklim godinama učinio ogromne napore da studentima pruži najsavremenije znanje, znanje za sadašnjost i budućnost. Uz redovan nastavni proces, Univerzitet je dao veliki doprinos naučnoistraživačkom radu, uključeni smo u međunarodnu razmjenu studenata, realizovan je projekat razvoja preduzetništva među srednjoškolcima RS, a značajnom broju studenata smo omogućili i besplatno studiranje", rekao je na kraju svečanosti Ilija Džombić, direktor Univerziteta PIM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije