Obrazovanje

Diplomci i maturanti pozvani da ostanu u RS

Diplomci i maturanti pozvani da ostanu u RS
Foto: N.N. | Diplomci i maturanti pozvani da ostanu u RS

BANJALUKA - Svečana promocija 13. generacije studenata i 10. generacije maturanata Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović", pod motom "Ostajte ovdje", upriličena je u petak na Univerzitetu PIM.

Obraćajući se studentima, profesorima i gostima, Snežana Pantelić-Vujanić, rektorka Univerziteta, je u skladu s početnim motom svečanosti istakla da je Univerzitet proteklih godina učinio mnogo napora da se studentima pruže najkvalitetnija znanja, koja će im biti snažna podrška za uključivanje u produktivni i razvojni život Republike Srpske.

"Od vas se očekuje da se uključite u razvoj Republike Srpske, a to podrazumijeva ostanak ovdje. Vaši korijeni su ovdje i vaša sloboda je povezana sa slobodom ovih prostora. Svaki pokušaj traženja egzistencije u nekoj drugoj sredini je isto što i presađivanje stabla na neko drugo mjesto koje nije njegovo stanište. Svako drugo mjesto koje izaberete neće vam pružiti osjećaj slobode i zadovoljstva kao ovo ovdje, zato vas pozivam da znanje stečeno proteklih godina na ovom univerzitetu ugradite u razvoj Republike Srpske, u njenu budućnost i budućnost novih naraštaja", poručila je ona.

U okviru ovogodišnje svečanosti promocije diplomaca Univerzitet PIM uručio je 130 diploma prvog ciklusa, 18 diploma drugog ciklusa i tri doktora nauka. Promovisana je i 10. generacija maturanata Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović", a Andrej Đukić proglašen je učenikom generacije. Odlukom Uprave Univerziteta PIM, njemu je odobreno studiranje na Univerzitetu bez plaćanja školarine.

"Univerzitet PIM je u proteklim godinama učinio ogromne napore da studentima pruži najsavremenije znanje, znanje za sadašnjost i budućnost. Uz redovan nastavni proces, Univerzitet je dao veliki doprinos naučnoistraživačkom radu, uključeni smo u međunarodnu razmjenu studenata, realizovan je projekat razvoja preduzetništva među srednjoškolcima RS, a značajnom broju studenata smo omogućili i besplatno studiranje", rekao je na kraju svečanosti Ilija Džombić, direktor Univerziteta PIM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije