Obrazovanje

Đaci u sređenim i toplim učionicama OŠ 'Sveti Sava' u Pavlovcu

Đaci u sređenim i toplim učionicama OŠ 'Sveti Sava' u Pavlovcu
Foto: N.N. | Đaci u sređenim i toplim učionicama OŠ 'Sveti Sava' u Pavlovcu

BANJALUKA - Učenici područne Osnovne škole "Sveti Sava" u Pavlovcu konačno nastavu izvode u toplim i sređenim učionicama, jer je ova obrazovna ustanova nakon dugo vremena obnovljena.

Ove školske godine područnu školu u Pavlovcu pohađa 97 učenika raspoređenih u pet odjeljenja, a godinama su učenici boravili u neuslovnim prostorijama.

Prema riječima Miroslava Popržena, direktora škole, u posljednje dvije godine fokus aktivnosti škole stavljen je na poboljšanje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.

"U ovoj školi 2016. godine uvedeno je centralno grijanje, djelimično je obnovljen namještaj i škola je opremljena informatičkim sredstvima", objasnio je Popržen.

Prema njegovim riječima, u završnoj fazi sanacije škole svi zidovi su obloženi rigips-pločama, okrečeni i uređeni.

"U učionicama je izbrušen i prelakiran parket, novi podovi su postavljeni u učionici prvog razreda i zbornici, a učionica prvog razreda opremljena je novim, savremenim namještajem", kazao je Popržen.

Prema njegovim riječima, u aprilu prošle godine, u okviru akcije izgradnje dječjih igrališta sa društveno odgovornim kompanijama izgrađeno je savremeno dječje igralište u školskom dvorištu.

Osim ovih aktivnosti, u toku je i rad na stvaranju urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju sportske dvorane u dvorištu centralne škole na Laušu.

"Očekujemo da ove godine konačno počne izgradnja dvorane", rekao je Popržen.

Sanacija škole koštala je oko 10.000 KM, a sredstva za njenu obnovu  obezbijeđena su u saradnji sa Gradskom upravom i angažmanom Draška Kremenovića, predsjednika Savjeta mjesne zajednice Saračica

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije