Obrazovanje

Dobri đaci ne odustaju od klasične Gimnazije

Dobri đaci ne odustaju od klasične Gimnazije
Foto: Vesna Duka | Dobri đaci ne odustaju od klasične Gimnazije

TREBINJE - Klasično gimnazijsko obrazovanje nakon kojeg se nudi širok spektar znanja za upis na fakultete i dalje je popularno kod trebinjskih osnovaca.

Oni su to potvrdili i na Danu otvorenih vrata koji je organizovan u Gimnaziji "Jovan Dučić" u Trebinju za učenike devetih razreda koji su se upoznali sa ovom obrazovnom ustanovom, u susret predstojećem upisu u srednje škole.

Đorđe Tomanović, učenik devetog razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" Trebinje rekao je da ima namjeru da upiše opšti smjer Gimnazije.

“Nakon gimnazije planiram da upišem fakultet, a u toku četverogodišnjeg gimnazijskog obrazovanja ću se opredijeliti za koji, jer će u ovoj školi steći svestrano znanje za dalje školovanje, a to i jeste moj cilj", kazao je Đorđe.

Direktor Gimnazije "Jovan Dučić" Mišo Pešić rekao je da je planirano da se od naredne školske godine upišu četiri odjeljenja Gimnazije sa po 20 učenika, odnosno biće upisana dva odjeljenja opšteg smjera, te po jedno odjeljenje društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog smjera.

On je napomenuo da su prošle godine učenicima ponuđeni novi smjerovi u Gimnaziji, prirodno-matematički i društveno-jezički smjer.

"Današnji Dan otvorenih vrata ide u prilog tome da otklonimo dodatno što im je dilema. Učenici Gimnazije postižu značajne rezultate iz školskih takmičenja, prepoznatljivi su po tome i nadam se da će kao i prethodne generacije i one buduće iz ovdašnjih školskih klupa izaći sa dobrom podlogom za dalje uspjehe", rekao je Pešić.

On je izrazio nadu da će upoznavanje sa ovom školom biti praksa i u budućnosti, istakavši da će se u Gimnaziji truditi da učenicima stvore maksimalne uslove da svoje potencijale podignu na viši nivo i da stvore radne navike koje bi im bile korisne u budućem radu i studiranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije