Obrazovanje

Dogodine prvi dvojezični razred u RS

Dogodine prvi dvojezični razred u RS
Foto: N.N. | Dogodine prvi dvojezični razred u RS

TREBINJE - Direktor Francuskog instituta u BiH i savjetnik za kulturu u Ambasadi Francuske u BiH Žan Kristof Tibo i predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak najavili su da će u trebinjskoj Gimnaziji "Jovan Dučić" od naredne školske godine biti otvoreno dvojezično srpsko-francusko odjeljenje.

"To će biti prvi dvojezični razred u cijeloj Republici Srpskoj, a u pitanju je projekat koji je već u fazi realizacije", kazao je Tibo, koji je u Trebinju govorio na otvaranju francusko-njemačkog "Filmskog karavana" u bioskopu Kulturnog centra Trebinje.

Tibo je istakao da je za Francusku Trebinje veoma važno, jer je to, nakon Sarajeva, jedini grad u BiH u kojem je i najveći broj učenika koji uče francuski jezik.

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak kazao je da grad Trebinje već nekoliko mjeseci pregovara sa francuskim partnerima o ovom projektu.

"Djeca koja budu završila četvorogodišnje školovanje u dvojezičnom odjeljenju imala bi mogućnost da nastave školovanje na francuskim univerzitetima, što će našoj djeci široko otvoriti vrata jednog od najboljih obrazovnih sistema na svijetu", istakao je Banjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije