Obrazovanje

Dragoslav Topić još nije obaviješten da je novi direktor SC "Nikola Tesla"

Dragoslav Topić još nije obaviješten da je novi direktor SC "Nikola Tesla"
Foto: Arhiva | Dragoslav Topić još nije obaviješten da je novi direktor SC "Nikola Tesla"

BANJALUKA - Vlada RS u prošli četvrtak je imenovala Dragoslava Topića za v.d. direktora Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, potvrdili su iz Ministarstva prosvjete i kulture RS, međutim Topić je za "Nezavisne" kazao da se on trenutno nalazi na poziciji savjetnika generalnog direktora "Lutrije RS".

"Još me niko nije obavijestio da sam imenovan za v.d. direktora ove ustanove, odnosno još nisam dobio rješenje o novom radnom mjestu", tvrdi Topić.

Zdravko Špirić, zamjenik direktora Studentskog centra "Nikola Tesla", ističe da oni u ovoj ustanovi nisu upoznati s tim da su dobili novog direktora.

"Nama niko nije javio da je neko imenovan na poziciju direktora. Jedino što znamo je da je Zoran Babić, sada već bivši direktor, prešao na drugo radno mjesto, kao pomoćnik ministra finansija", kazao je Špirić.

Iako se u ovom studentskom centru dešavaju kadrovske promjene, studente više muči to što se još nisu počeli useljavati u drugi paviljon iako je završena njegova rekonstrukcija.

Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata SC "Nikola Tesla", rekao je za "Nezavisne" da useljavanje studenata još nije počelo, te da će se tek u ponedjeljak znati više detalja. Inače, tvrdi da do poskupljenja smještaja neće doći, kao ni do podizanja cijena u menzi.

Nikola V., student iz Drvara, kaže da mu smeta gužva koja je prisutna u trećem paviljonu.

"Oni su obećali da će sanacija doma biti završena do septembra, a, evo, već je novembar a mi se još nismo počeli useljavati u drugi paviljon", kazao je on i dodao da što se tiče prvog paviljona sanacija teče jako sporo.

Paviljoni su, podsjećamo, oštećeni u nevremenu u decembru prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije