Obrazovanje

"Edukacija nastavnog kadra prioritet u razvoju obrazovanja"

"Edukacija nastavnog kadra prioritet u razvoju obrazovanja"
Foto: N.N. | "Edukacija nasavnog kadra prioritet u razvoju obrazovanja"

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je Ministarstvo prosvjete i kulture opredijeljeno da se nastava u Srpskoj realizuje na moderan i efikasan način, upotrebom savremenih tehnologija koje će doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju, boljim ishodima učenja i razvijenim logičkim razmišljanjem kod učenika.

Na sastanku sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom u Banjaluci, Tivićeva je predstavila planirane aktivnosti na razvoju obrazovanja u Republici Srpskoj sa naglaskom na primjenu informacionih tehnologija u nastavi i digitalizaciju sadržaja.

Trivićeva je ocijenila da je edukacija nastavnog kadra prioritet u razvoju i unapređenju obrazovnog sistema, kao i da će poseban akcenat u ovoj godini biti na organizaciji kampova za talentovane učenike, te nastavak programa "Zašto je kultura važna?", za nadarene učenike iz oblasti umjetnosti, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Trivićeva i Fild su se osvrnuli i na nedavno održani Svjetski forum obrazovanja u Londonu kao izuzetnu priliku za razmjenu iskustava i uvid u dobre obrazovne prakse, ali i izazove u obrazovanju sa kojim se suočavaju druge zemlje.

Na sastanku je ukazano i na značaj realizacije programa "Škole za 21. vijek" Britanskog savjeta u BiH. Zahvaljujući ovom programu, osnovne škole u Srpskoj su dobile opremu, a učenici stekli nova saznanja i vještine.

Tokom sastanka bilo je riječi i o važnosti obrazovanja kadra u skladu sa potrebama privrede, te o saradnji u oblasti obrazovanja i kulture.

Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild istakao je da fokus treba biti na kvalitetnom obrazovanju, te izrazio podršku unapređenju obrazovnog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije