Obrazovanje

Pratite nas na Google news

"Edukacija nastavnog kadra prioritet u razvoju obrazovanja"

"Edukacija nastavnog kadra prioritet u razvoju obrazovanja"
Foto: N.N. | "Edukacija nasavnog kadra prioritet u razvoju obrazovanja"
N.N.

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je Ministarstvo prosvjete i kulture opredijeljeno da se nastava u Srpskoj realizuje na moderan i efikasan način, upotrebom savremenih tehnologija koje će doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju, boljim ishodima učenja i razvijenim logičkim razmišljanjem kod učenika.

Na sastanku sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom u Banjaluci, Tivićeva je predstavila planirane aktivnosti na razvoju obrazovanja u Republici Srpskoj sa naglaskom na primjenu informacionih tehnologija u nastavi i digitalizaciju sadržaja.

Trivićeva je ocijenila da je edukacija nastavnog kadra prioritet u razvoju i unapređenju obrazovnog sistema, kao i da će poseban akcenat u ovoj godini biti na organizaciji kampova za talentovane učenike, te nastavak programa "Zašto je kultura važna?", za nadarene učenike iz oblasti umjetnosti, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Trivićeva i Fild su se osvrnuli i na nedavno održani Svjetski forum obrazovanja u Londonu kao izuzetnu priliku za razmjenu iskustava i uvid u dobre obrazovne prakse, ali i izazove u obrazovanju sa kojim se suočavaju druge zemlje.

Na sastanku je ukazano i na značaj realizacije programa "Škole za 21. vijek" Britanskog savjeta u BiH. Zahvaljujući ovom programu, osnovne škole u Srpskoj su dobile opremu, a učenici stekli nova saznanja i vještine.

Tokom sastanka bilo je riječi i o važnosti obrazovanja kadra u skladu sa potrebama privrede, te o saradnji u oblasti obrazovanja i kulture.

Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild istakao je da fokus treba biti na kvalitetnom obrazovanju, te izrazio podršku unapređenju obrazovnog sistema.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije