Obrazovanje

Filološki fakultet u Banjaluci dobiće egipatski kutak

Filološki fakultet u Banjaluci dobiće egipatski kutak
Foto: Ustupljena fotografija | Filološki fakultet u Banjaluci dobiće egipatski kutak

BANJALUKA - Egipatski kutak biće otvoren u prostorijama Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci (UNIBL), dogovoreno je danas na sastanku rektora ovog univerziteta Radoslava Gajanina i ambasadora Egipta u BiH Jasera Soroura.

Kako navode iz UNIBL, na sastanku, kojem su prisustvovali i prorektor za materijalne i ljudske resurse Dalibor Kesić i dekan Filološkog fakulteta Biljana Babić, dogovoreno je da će Ambasada Egipta kutak opremiti savremenom literaturom iz oblasti filologije, politikologije, filozofije, turizma i drugih nauka, te neophodnom informatičkom opremom.

Takođe, razgovarano je i o mogućoj saradnji ove banjalučke visokoškolske ustanove sa univerzitetima u Kairu i Aleksandriji.

Planirano je da se sa egipatskim univerzitetima ostvari saradnja u razmjeni nastavnog i administrativnog osoblja, studenata, te da se zajedno učestvuje u istraživačkim projektima, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci. Sagovornici su razmijenili informacije o mogućoj dodjeli stipendija iz Egipta.

Poslije sastanka u kabinetu rektora, egipatski ambasador posjetio je i Filološki fakultet Univerziteta u Banjaluci, gdje prisustvovao predavanju profesora Branislava Anđelkovića sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pod nazivom "Egipatska civilizacija i njen odraz na naše krajeve".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije