Obrazovanje

Gajanin i Đokić dogovorili zajedničku rektorsku konferenciju

Gajanin i Đokić dogovorili zajedničku rektorsku konferenciju
Foto: N.N. | Gajanin i Đokić dogovorili zajedničku rektorsku konferenciju

BANJALUKA - Rektori univerziteta u Banjaluci i Beogradu, Radoslav Gajanin i Vladan Đokić dogovorili su danas da naredne godine u Banjaluci bude održana zajednička sjednica Rektorske konferencije Republike Srpske, Rektorske konferencije/zbora BiH, i Konferencije univerziteta Srbije.

Tokom te sjednice, čiji će domaćin biti Univerzitet u Banjaluci, biće potpisan i sporazum o saradnji univerziteta u Banjaluci i Beogradu kako bi se učvrstila postojeća, te ostvarili novi oblici saradnje.

Postojeći sporazum o saradnji između ova dva univerziteta ističe 31. marta, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Na sastanku je razgovarano i o unapređenju saradnje, zajedničkom učešću na međunarodnim projektima finansiranim iz evropskih programa, kao i o organizaciji ljetnih i zimskih škola za studente i nastavnike Univerziteta u Banjaluci i Univerziteta u Beogradu.

Prvom zvaničnom sastanku rektora Gajanina i Đokića, prisustvovali su i prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Banjalučkog univerziteta Biljana Antunović, prorektor za nastavu i studentska pitanja Strain Posavljak, te prorektor za ljudske i materijalne resurse Dalibor Kesić.

Sastanku je prisustvao i prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Dejan Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije