Obrazovanje

Gosti iz Japana nagradili osnovce iz tri škole

Gosti iz Japana nagradili osnovce iz tri škole
Foto: N.N. | Gosti iz Japana nagradili osnovce iz tri škole

BANJALUKA - Jasna Brkić, savjetnica gradonačelnika za ekonomska pitanja, sastala se danas s delegacijom japanske NVO "Ipil-ipil no kai", koja boravi u gradu u okviru projekata donacije sadnica japanske trešnje i "Sakura".

Gosti iz Japana stigli su u grad kako bi provjerili u kakvom su stanju sadnice japanske trešnje, koje je ova NVO donirala 2006. godine.

Drugi povod njihove posjete je uspješan završetak projekta "Sakura", koji je ova NVO realizovala sa Ambasadom Japana u BiH. Ove godine su prvi put u projektu učestvovali učenici tri banjalučke osnovne škole.

"Riječ je o takmičenju u crtanju na temu srećno lice. Nagrađeno je 12 đaka iz osnovnih škola 'Jovan Dučić', 'Miloš Crnjanski' i 'Milan Rakić' i gosti iz Japana su im uručili simbolične nagrade", rekla je Brkićeva.

Nagrađene škole su ranije dobile značajne donacije od Vlade Japana za sanaciju školskih objekata i upravo zbog simbolike su izabrane za učešće u takmičenju za izbor učeničkih crteža. Prvonagrađena u ovom takmičenju je učenica OŠ "Jovan Dučić" Sofija Vasić, a njen i radovi ostalih nagrađenih učenika biće izloženi po japanskim gradovima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije