Obrazovanje

HET stipendira 99 studenata

HET stipendira 99 studenata
Foto: N.N. | HET stipendira 99 studenata

​TREBINJE - "Hidroelektrane na Trebišnjici" i ove godine izvojiće blizu 150.000 maraka za stipendiranje 99 studenata sa područja istočne Hercegovine, koji su u upravi preduzeća potpisali ugovore sa nadležnim HET-a.

Stipendije će dobiti studenti koji su upisali neki od fakulteta neophodnih za rad u "Hidroelektranama na Trebišnjici", a na konkursu su odabrani kadrovi potrebni po sistematizaciji.

Na konkurs se prijavilo 127 studenata, a stipendije će dobiti njih 99 koji su zadovoljili sve uslove, pa će tokom 10 mjeseci primati po 150 maraka mjesečno.

Ilija Tamindžija, izvršni direktor HET-a za proizvodnju i tehničke poslove, istakao je nakon potpisivanja da su odlučili da iznos za stipendiranje i ove godine bude kao i prethodnih godina iako je HET u prošloj godini zbog neraspoloživosti "Hidroelektrane Dubrovnik" poslovao negativno, a potom je uslijedila i epidemija virusa korona, te niske cijene električne energije na tržištu.

"HET je krenuo s restriktivnim mjerama i smanjenjem troškova na svim nivoima, ali nismo htjeli da štedimo na studentima pa smo za stipendije izdvojili ista sredstva kao i prethodnih godina, svjesni da ulaganje u naše buduće kadrove znači ulaganje u budućnost", pojasnio je Tamindžija.

V.D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije