Obrazovanje

Hota-Muminović u posjeti školama: Želimo vidjeti naprek reformi

Hota-Muminović u posjeti školama: Želimo vidjeti naprek reformi
Foto: Vlada KS | Hota-Muminović u posjeti školama: Želimo vidjeti naprek reformi

SARAJEVO - Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović zajedno sa saradnicima i direktoricom Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Senadom Salihović tokom protekle i ove sedmice posjetila je pet škola na području Kantona Sarajevo.

Povod posjete osnovnim školama „Čengić vila I“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Musa Ćazim Ćatić“, „Osman Nakaš“, kao i „Srednjoj muzičkoj školi“ su reformski procesi koji se implementiraju u odgojno-obrazovnom sistemu na području Kantona Sarajevo. U fokusu razgovora bile su obrazovne politike Ministarstva i dobre prakse u školama.

„Razlog posjeta odgojno-obrazovnim ustanovama, koje će Ministarstvo i Institut nastaviti i u narednom periodu, jeste upoznavanje s pozitivnim aktivnostima i praksama, ali i sa izazovima s kojima se susreću nastavnici i učenici. Želimo vidjeti, iz prve ruke, kako napreduje reforma, dosadašnje pozitivne rezultate, ali i tačke na kojima treba dodatno raditi, popraviti ih i eventualno promijeniti. U tom smjeru, korisno je razgovarati s kolegama, prosvjetnim radnicima o temama koje su bliske njihovom poslu, poslušati njihova mišljenja i sugestije, zbog obostranog napretka“, naglasila je resorna ministrica Hota-Muminović.

Izrazila je i posebno zadovoljstvo što u toku posjeta svjedoči uspješnim investicionim radovima i opremanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije