Obrazovanje

Iduće godine zubar za 1.100 učenika

Iduće godine zubar za 1.100 učenika
Foto: N.N. | Iduće godine zubar za 1.100 učenika
Nemanja Vukojević

Iduće godine planirano je otvaranje još jedne dječje stomatološke ambulante, i to u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Kuljanima, čime bi zubara dobilo oko 1.100 učenika u ovom naselju, te Zalužanima i Priječanima, potvrdili su za "Nezavisne" iz Doma zdravlja.

Prema njihovim riječima, Gradskoj upravi su poslali prijedlog za otvaranje ove ambulante, a o njemu bi trebalo da se izjasne i odbornici Skupštine grada.

"Otvaranjem stomatoloških ambulanti povećavamo obuhvat školske djece preventivnim pregledima, a cilj je da svakodnevno pružamo zdravstvene usluge. Rezultati stanja zuba kod djece nisu ohrabrujući i plan je da se proširi mreža školskih stomatoloških ambulanti", rekla je nedavno Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja.

Rankica Pušić, direktorica OŠ "Jovan Dučić", istakla je da bi se dobijanjem stomatološke ambulante omogućilo učenicima iz Zalužana, Kuljana i Priječana da dobiju zubara koji im je prijeko potreban.

"Ovo je jako značajno jer djeca nemaju nigdje u blizini stomatološku ambulantu i kod zubara su mogli otići jedino u grad", rekla je Pušićeva.

Prema njenim riječima, prostorije u kojima bi trebalo da bude ambulanta su u sklopu područne škole u Kuljanima, gdje je nekad bila vojna kasarna.

Pušićeva je dodala da je na tom prostoru urađen poseban ulaz, da ima svoj predulaz koji bi bio čekaonica i drugi prostor koji može da bude ordinacija.

"Tu su napravljeni i zasebni mokri čvorovi, tako da ima sve što je potrebno da bi funkcionisalo kao stomatološka ordinacija", rekla je Pušićeva.

Od 26 osnovnih škola na području grada, stomatološku ambulantu ima  njih osam.

Škole koje imaju zubara

  • OŠ "Ivo Andrić"
  • OŠ "Branko Radičević"
  • OŠ "Sveti Sava" 
  • OŠ "Jova Jovanović Zmaj"
  • OŠ "Borisav Stanković"
  • OŠ "Georgi Stojkov Rakovski"
  • OŠ "Desanka Maksimović" u Dragočaju
  • OŠ "Vuk Stefanović Karadžić"

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije