Obrazovanje

Imena 43 vukovca biće ispisana na bilbordima

Imena 43 vukovca biće ispisana na bilbordima
Foto: Sanja Čakarević | Imena 48 vukovaca biće ispisana na bilbordima

DOBOJ - Sve petice u knjižici bile su ulaznica maturantima osnovnih i srednjih škola, dobitnicima Vukove diplome, na prijem koji je povodom Dana grada upriličio prvi čovjek Doboja.

Naime, 28 svršenih osnovaca i 15 srednjoškolaca iz ruku Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja, dobili su po knjigu "Ljubav pisana ćirilicom" i kovertu sa novčanom nagradom od 200 KM.

Nakon prijema od vukovaca smo doznali njihove planove za nastavak školovanja...

"Upisala sam Gimnaziju, opšti smjer. Još nisam sigurna šta ću dalje, zato sam i upisala Gimnaziju, zato što nemam određeno šta hoću. Za te četiri godine se dosta toga može promijeniti i onda da ne bih negdje pogriješila. Želim studirati možda veterinu, arhitektura mi je isto zanimljiva, ne znam još ništa", kaže Tamara Kezmić, koja je Vukovu diplomu stekla u školi koja nosi njegovo ime.

Jovana Paunović, osim što je vukovac u OŠ "Vuk Karadžić", ona je i učenik generacije u Muzičkoj školi "Markos Portugal", a školovanje nastavlja u Novom Sadu.

"Odmalena sam voljela da gledam koncerte poznatih violinista, kao što su Stefan Milenković ili Nemanja Radulović. To me nekako inspirisalo da upišem Muzičku školu. Planiram da nastavim na Akademiji", otkrila je Paunovićeva.

Dejan Đurđević je prethodne četiri godine u Gimnaziji "Jovan Dučić" nizao samo petice, a ljubav prema hemiji i biologiji ga vode u Beograd, gdje namjerava da upiše studije biohemije.

"Stvarno mogu sebe da zamislim u nauci, u nekoj laboratoriji, kako pravim nova otkrića. Jednostavno to volim, volim hemiju", iskren je Đurđević.

Stefan Savić je Saobraćajnu i elektro školu završio bez četvorki, a sada se priprema za prijemni na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

S obzirom na to da je nagradu dobio od gradonačelnika koji je političar, pitali smo ga da li prati politiku...

"Ne pratim je baš toliko. Ne vjerujem da ću biti političar, ali mislim da je potrebno u životu pratiti politiku", smatra Savić.

Imena 43 vukovca naći će se na bilbordima koji će biti postavljeni u centru grada, najavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, kako bi za njihov uspjeh saznali i sugrađani.

"Kad imate takve mlade ljude sa takvim znanjem, onda mogu slobodno reći da grad Doboj ima i budućnost jer sam siguran da će oni biti ti koji će biti nosioci važnih funkcija u gradu Doboju", izjavio je Jerinić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije