Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Inspekcija zapečatila privatne škole

Inspekcija zapečatila privatne škole
Foto: N.N. | Inspekcija zapečatila privatne škole
Zlatan Čekić

CAZIN - Pripadnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK zapečatili su objekat u kojem su smješteni Visoka međunarodna škola Cazin i Centar za obrazovanje odraslih "Vita plus".

Iz kantonalne inspekcije su saopštili kako je ova akcija uslijedila nakon što je u protekli utorak Ministarstvo obrazovanja USK izdalo rješenje o zabrani rada ove dvije privatne školske ustanove zbog velikog broja registrovanih nezakonitost. Postupku pečaćenja prisustvovao je i Admir Hadžipašić, suvlasnik Međunarodne visoke škole i vlasnik Centra za obrazovanje odraslih "Vita plus".

Podsjećamo da se radi o nekadašnjem visokom političkom funkcioneru i generalnom sekretaru političke partije A SDA (Stranka demokratske aktivnosti). Hadžipašić je skupa sa još deset lica bio uhapšen u akciji "Pero".

Obje privatne školske ustanove bile su predmet istrage u okviru pomenute policijske akcije, a osumnjičenima se stavlja na teret da su bili dio organizovane grupe koja se bavila nezakonitim izdavanjem certifikata, osnovnoškolskih, srednjoškolskih i visokoškolskih diploma.

Tereti ih se da su na takav način stekli višemilionsku korist, te oštetili budžet FBiH za više od 200.000 maraka neplaćenog poreza. Pored Hadžipašića pritvoren je i suvlasnik pomenute škole Goran Lalović, te druge odgovorne osobe zaposlene u pomenutim ustanovama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije