Obrazovanje

Izabran novi saziv Studentskog parlamenta u Banjaluci

Izabran novi saziv Studentskog parlamenta u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Izabran novi saziv Studentskog parlamenta u Banjaluci

BANJALUKA-Nikola Šobot, student Mašinskog fakulteta reizabran je danas za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

Za potpredsjednike su izabrani Đorđe Komnenić sa Poljoprivrednog i Maja Sanković sa Filozofskog fakulteta.

Željko Budimir, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske istakao je da je bitno da studentske organizacije funkcionišu same i da njihovo rukovodstvo pokazuje spremnost za zajedničku saradnju sa organima Univerziteta na korist ovoj visokoškolskoj ustanovi i obrazovanju Srpske.

Budimir je rekao da će biti pružena puna podrška studentima i studentskim projektima koji se sprovode i ove godine, a za šta je obezbijeđeno oko 200.000 KM.

Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci rekao je da su studenti pokazali demokratski kapacitet u uspješnom sprovođenju izbora, te poželio uspjeh novom rukovodstvu Studentskog parlamenta u realizaciji novih projektnih aktivnosti u predstojećoj godini.

"Na Univerzitet uvijek možete da računate. Od novog rukovodstva očekujem racionalne prijedloge koje će rektor i rektorski tim podržati", rekao je Gajanin.

Šobot rekao je da će njegov rad u narednom periodu biti otvoren, transparentan i zasnivaće se na saradnji sa svim članovima Studentskog parlamenta s ciljem unapređenja studentske zajednice i standarda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije