Obrazovanje

Kompanija m:tel dodjeljuje stipendije sa olakšicama

Kompanija m:tel dodjeljuje stipendije sa olakšicama
Foto: Ustupljena fotografija | Kompanija m:tel dodjeljuje stipendije sa olakšicama

BANJALUKA - Kompanija m:tel i ove godine poziva studente elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, te Fakulteta elektrotehnike u Tuzli i Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci, da se prijave na konkurs za dodjelu stipendija 13. generacije, koje sada očekuju i olakšice.

Kako navode, izmijenjeni su i olakšani uslovi za prijavu, što je još jedan dobar razlog da se studenti navedenih fakulteta prijave na ovaj konkurs.

"Između ostalih, kao najinteresantnija izmjena bi se izdvojila ona koja se odnosi na prosjek ocjena tokom studija. Naime, ova kompanija će i dalje da se vodi kriterijumom najboljeg prosjeka ocjena pri izboru stipendista, ali više ne postoji zadata granica kada je riječ o prosjeku pri prijavljivanju", navode iz m:tel-a.

Ističu da stipendiste očekuje stipendije od 300 KM, što je i do sada bio slučaj, s tim da je došlo do izmjene da studenti koji su izabrali smjer telekomunikacija na ETF-u Banjaluka sada imaju pravo na veći iznos, odnosno 400 KM mjesečne stipendije. "Svakako, stipendije će studenti primati sve do kraja prvog ciklusa studija, ukoliko student ne obnovi godinu. Kao i do sada, svi stipendisti imaju pravo na 30 dana obavljanja stručne prakse u kompaniji, s plaćenim smještajem te mogućnošću zaposlenja u kompaniji nakon sticanja akademskog zvanja", dodaju iz ove kompanije.

Rok za podnošenje prijava je do 30. decembra 2022. godine, a detaljne informacije o konkursu zainteresovani studenti mogu da pronađu na sajtu: mtel.ba/Stipendije, a za dodatne upite studenata tu je i e-mail adresa: [email protected]

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije