Obrazovanje

Kompetentni nastavnici ključni za dobrobit naše djece

Kompetentni nastavnici ključni za dobrobit naše djece
Foto: Dijana Petrušić | Kompetentni nastavnici ključni za dobrobit naše djece

BANJALUKA - U Banjaluci je danas na Filozofskom fakultetu održana završna konferencija u okviru projekta "Jačanje pedagoških i digitalnih kompetencija nastavnika".

Naime, ovaj projekat realizuje se uz saradnju Filozofskog fakulteta, Republičkog pedagoškog zavoda, UNICEF-a i USAID-a.

Prema riječima direktora Republičkog pedagoškog zavoda Predraga Damjanovića, ovaj projekat je veoma značajan za sve nastavnike u Srpskoj.

"Svima je potrebno digitalno znanje te smo kroz ovaj projekat kreirali jedan program za obuku nastavnika. Svjesni smo problema koje smo imali za vrijeme izvođenja nastave na daljinu u periodu pandemija, na osnovu toga zajedno sa partnerima smo organizovali ovo obuku kako bi znanje naših nastavnika podigli na što viši nivo", rekao je Damjanović, dodajući da je ovu obuku prošla grupa od 50 nastavnika, ali kako kaže, Pedagoški zavod planira da ovu obuku uvrsti kao stalni program u sklopu obuke nastavnika i stručnih saradnika.

Sanja Kabil, voditeljica programa obrazovanja u UNICEF-u, ističe da je ovaj projekat temelj za budući rad svih nastavnika.

"Kompetentni nastavnici su ključni za dobrobit naše djece i UNICEF ostaje posvećen radu na poboljšanju kvaliteta za svako dijete", kazala je Kabilova.

Srđan Dušanić, dekan Filozofskog fakulteta u Banjaluci, ističe da se digitalne tehnologije konstantno mijenjaju te je, kako kaže, potrebno da razvoj i napredak bude konstantan i kontinuiran.

"Svjedoci smo ubrzanog razvoja digitalnih tehnologija, one su u svim porama, pa i u obrazovanju, te smatram da to ne smijemo ignorisati", rekao je Dušanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije