Obrazovanje

MUP Srpske produžio upis na Policijsku akademiju do 8. juna

MUP Srpske produžio upis na Policijsku akademiju do 8. juna
Foto: N.N. | MUP Srpske produžio upis na Policijsku akademiju do 8. juna
N.N.

Priliku da nakon nešto više od jednogodišnje obuke, obuku policijsku uniformu ove godine imaće 300 kadeta opšte policijske obuke i 30 polaznika Specijalne antiterorističke jedinice. Zbog epidemije virusa korona Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske produžilo je upis kandidata do 8. juna.

Među brojnim kandidatima koji ove godine žele da upišu policijsku akademiju je i Darija Budić. Vođena ljubavlju prema otadžbini i dječijim snovima, kaže odlučila je da pokuša da postane pripadnik policije.

“Odlučila sam da se upišem na Akademiju zbog što sam od malena htjela da nosim policijsku uniformu id radim u policiji. Želim da se oprobam u ovim vodama, a i moj ujak je već dugo godina pripadnik policije”, izjavila je Budićeva.

Iako upis i školovanje na Policijskoj akademiji od kadeta zahtjeva mnogo rada, odlučnosti, istrajnosti i požrtvovanosti, interesovanje za ovu profesiju iz godine u godinu raste.

“Kandidati koji budu ocijenjeni kao sposobni nastavljaju sa drugim dijelom selekcije koja obuhvata provjeru motoričkih sposobnosti, pismeni i usmeni dio. Pismeni dio se sastoji od opšte informisanosti, a usmeni se realizuje putem intervjua”, naglasio je načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman.

U toku je još jedan konkurs, za studije vojnog vazduhoplovstva, koji će biti otvoren narednih 15 dana, a priliku da postanu vojni piloti dobiće pet kandidata.

(RTRS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije