Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Malešević: Možemo opstati samo ako ima djece u školama

Malešević: Možemo opstati samo ako ima djece u školama
Foto: N.N. | Malešević: Možemo opstati samo ako ima djece u školama
Srna

GRADIŠKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je u Republici Srpskoj, u aprilu i maju, upisano oko 9.600 prvačića, ali da taj broj može da se promijeni i da se očekuje da će biti stotinjak prvačića više.

"Možemo opstati na ovim prostorima samo ako ima djece u školama", istakao je Malešević, koji je danas prisustvovao dočeku prvačića u Osnovnoj školi "Vasa Čubrilović" u Gradišci, u kojoj su u prvi razred upisanoa 102 učenika.

On je istakao da bi bilo dobro da je i u ovoj školi barem za 30 učenika više.

Malešević je rekao da je u toku raspusta u OŠ "Vasa Čubrilović" saniran mokri čvor i da ovaj objekat, koji je rekonstruisan 2014. godine, učenicima sada pruža odlične uslove za rad.

"Tu još nedostaje oprema, ali će sredinom ovog mjeseca ova škola dobiti računare jer smo je uvrstili u projekat `Dositej`. U nastavku projekta biće uvrštene još 63 škole u Srpskoj koje nisu bile uključene, tako da će i ostale škole na području Gradiške dobiti računare", rekao je Malešević.

On je naveo da je u prethodnom periodu renovirana i energetski opremljena OŠ "Danilo Borković" u Gradišci, ove godine i OŠ "Sveti Sava" u Dubravama, ali da ima još nekoliko školskih objekata područnih odjeljenja na području Gradiške koje je potrebno sanirati.

"Uspjeli smo sanirati Područno odjeljenje škole `Petar Kočić` u Gornjim Karajzovcima, a nedavno smo završili i Područno odjeljenje u Jazovcu, koje devet godina nije radilo, a danas je ponovo petoro učenika u ovoj školi. To je značajno jer Područno odjeljenje u Jazovcu pripada OŠ `Vuk Stefanović Karadžić` iz Turjaka, koja tako povećava broj odjeljenja i ne prijeti joj da izgubi status samostalne školske ustanove", istakao je Malešević.

On je podsjetio da je u protekle četiri godine u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje obrazovnih ustanova u Srpskoj uloženo više od 90 miliona KM.

Vladimir Stanišljević, direktor Osnovne škole "Vasa Čubrilović", rekao je da je škola počela sa uvođenjem "led" rasvjete u prvom spratu objekta, što će dodatno unaprijediti uslove za rad i učenje.

Stanišljević je naveo da ovu školu pohađa više od 800 učenika, te da je ove godine upisano 99 prvačića u redovnu nastavu i tri u posebno odjeljenje, što je najveći broj upisanih prvačića u svih sedam osnovnih škola na području Gradiške.

Priredbi u Osnovnoj školi "Vasa Čubrilović", koju su za prvačiće pripremili učenici viših razreda ove škole, prisustvovao je i načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić.

Adžić je rekao da je danas veliki dan za đake prvake i njihov prvi veliki korak ka ulasku u svijet velikih ljudi.

"Uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Srpske obezbijedili smo na čitavom prostoru opštine Gradiška vrlo dobre uslove da đaci od prvog dana zavole školu i postanu svjesni da sav trud ulažu za svoje dobro i za svoju budućnost", rekao je Adžić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije