Obrazovanje

Mandić: Kriminal u Crnoj Gori u snažnoj sprezi sa vlašću

Mandić: Kriminal u Crnoj Gori u snažnoj sprezi sa vlašću
Foto: Tanjug arhiva | Mandić: Kriminal u Crnoj Gori u snažnoj sprezi sa vlašću

PODGORICA - Organizovani kriminal u Crnoj Gori je u snažnoj sprezi sa vlašću, kriminalom u Crnoj Gori upravljaju Milo Ðukanović i Zoran Lazović koji je "njegov izvođač radova", tvrdi danas jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Prema njegovim rečima, Veljko Belivuk se legitimisao kao član te organizacije kada je odlazio u Crnu Goru da sarađuje sa ljudima osumnjičenim za najteža djela, a kome je policija "priredila svečani doček".

"Na taj način se legitimisao kao pripadnik te organizovane kriminalne grupe", kazao je Mandić za TV Pink.

Kako kaže, kriminal koji postoji u Crnoj Gori nije kao latinoamerički kriminal gdje su kriminalci pravili svoje političare, poslanike.

"U Crnoj Gori su političari još za vrijeme sankcija, prije svega mislim na Mila Ðukanovića, političari preko policijskih službenika, pravili kriminalne strukture koje su se bavile takozvanim državnim poslom, a to su ustvari bili poslovi šverca cigareta, narkotika...", kazao je Mandić.

Ističe da je organizovani kriminal u Crnoj Gori u snažnoj sprezi sa vlašću i pojašnjava da kada je za novog direktora policije raspisan konkurs, nije prihvaćen jedini kandidat koji u prošlosti nije imao nikakve veze sa Milom Ðukanovićem i to pod raznim izgovorima.

"To je jedini ozbiljan kandidat koji je mogao da se suoči sa organizovanim kriminalom. Većina u parlamentu, koja nije željela da čeka da se promijeni situacija u Tužilaštvu, kada smo 18. februara htjeli da smijenimo Milivoja Kandića i tužioce koji pripadaju njegovom sektoru, a koji su zloupotrebljavali moć, dobili smo odgovor od premijera da se to odloži mjesec dana", navodi Mandić.

Ipak, kako naglašava, parlamentarna većina ne želi da se to odlaže, već žele da se odmah uhvate u koštac i krenu u borbu protiv organizovanog kriminala.

Mandić dodaje da i razni ljudi iz Beograda se uključuju i daju podršku Milu Ðukanoviću

Na pitanje da li se poslije izjave da se šef Belivuka nalazi u Crnoj Gori plaši za bezbjednost, Mandić kaže da se ne plaši ni najmanje.

"Niko mi nije prijetio zato što nije prvi put da mi govorimo o tome da je glava regionalne kriminalne grupi u Crnoj Gori", kazao je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije