Obrazovanje

Mašinski fakultet organizuje Demi konferenciju 26. i 27. maja

Mašinski fakultet organizuje Demi konferenciju 26. i 27. maja
Mašinski fakultet organizuje Demi konferenciju 26. i 27. maja

BANJALUKA - Mašinski fakultet Univerziteta u Banjaluci organizuje 13. međunarodnu konferenciju o dostignućima u mašinstvu i industrijskom inženjerstvu DEMI 2017, koja će biti održana 26. i 27. maja na banjalučkom Mašinskom fakultetu.

Konferencija pruža mogućnost inženjerima, istraživačima i ekspertima iz cijelog svijeta da predstave najnovija naučna i stručna dostignuća u oblasti mašinstva i industrijskog inženjerstva. Ovogodišnja DEMI konferencija se prvi put organizuje u saradnji s univerzitetima iz Srbije, Crne Gore i Rumunije, sa željom da akademska zajednica, istraživači, inženjeri i privrednici podijele svoja iskustva i uspostave nove poslovne veze.

Plaketa za saradnju

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije dodijelilo je Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske plaketu za desetogodišnju uspješnu saradnju u organizaciji zajedničkog projekta takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju.

Plaketu je primio ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić tokom finala ovog takmičenja u Beogradu, u kojem je ministar Komić bio član žirija.

Zahvaljujući na uručenom priznanju, Komić je istakao da je ovo takmičenje dalo izuzetan doprinos inovativnosti i inovatorstvu, što je izuzetno važno za svako društvo, posebno poslovnu zajednicu jer inovatorstvo direktno utiče na konkurentnost.

"Nadamo se da ćemo i dalje imati uspješnu saradnju s resornim ministarstvom Srbije", rekao je Komić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije