Obrazovanje

Mataruga: Idem razgovarati sa studentima i saslušati njihove zahtjeve

Mataruga: Idem razgovarati sa studentima i saslušati njihove zahtjeve
Foto: N.N. | Mataruga: Idem razgovarati sa studentima i saslušati njihove zahtjeve

BANJALUKA - Milan Mataruga, rektor banjalučkog Univertiteta, je rekao da je dobio informaciju da su studenti zauzeli rektorat te da će odmah nakon akademije razgovarati sa njima kako bi ih saslušao.

Što se tiče njihovog zahtjeva da se riješi pozadina afere na Tehnološkom fakultetu, Mataruga je rekao da je jedan od radnika vannastavnog osoblja optužen za seksualno uznemiravanje studenata.

"Pokrenuta je disciplinska procedura, radnik je na bolovanju i tražimo saglasnost da se može ispitati. Budite sigurni da rektor i rukovodstvo univerziteta stoji iza toga da nema mjesta za to na univerzitetu u Banjaluci," rekao je Mataruga.

Dodao je da podržava zahtjev da se zaposli 100 novih asistenata, ukoliko se nađu sredstva za to.

Zadovoljan je dosadašnjim radom od kada je na čelu Univerziteta ali u isto vrijeme smatra da može više i brže, ali da im sistem u kojem živimo nameće okvire koje moraju poštovati.

"Ako uspijemo u narednih godinu dana pomjeriti Univerzitet za još 1000 mjesta biću zadovoljan, a u strateškim ciljevima definišemo šta su nam ciljevi. Svaki fakultet će raditi svoj akcioni plan", rekao je Mataruga.

Danas mu je stigla informacija iz ambasade Kine odnosno saglasnost za formiranje konfučijevog instituta, na UNIBL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije