Obrazovanje

Maturanti iz Srpske na manifestaciji "Dani otvorenih vrata"

Maturanti iz Srpske na manifestaciji  "Dani otvorenih vrata"
Foto: N.N. | Maturanti iz Srpske na manifestaciji "Dani otvorenih vrata"

BANJALUKA - U Univerzitetskoj dvorani u kampusu danas je otvorena manifestacija "Dani otvorenih vrata" Univerziteta u Banjaluci na kojoj će budući studenti imati priliku saznati koje studijske programe Univerzitet u Banjaluci nudi.

Nekoliko stotina maturanata koji su autobusima došli iz brojnih lokalnih zajednica iz RS, odmah nakon otvaranja manifestacije prilazili su radoznalo raspitivajući se za brojne studijske programe.

Maturanti kažu da je ovo dobra prilika da na jednom mjestu vide sve što im se za dalje školovanje nudi.

"Danas smo došli na ovu manifestaciju kako bi vidjeli šta je sve potrebno da se upiše neki od fakulteta, koji predmeti su potrebni za prijemni ispit i sve ostalo što nas interesuje, a moj izbor će biti Medicinski fakulet", rekla je Dajana Stijak.

Nemanja Babić, predsjednik studenstskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci, rekao je da je ovo treći put da se u okviru manifestacije Dani studenata, organizuju "Dani otvorenih vrata".

"Ovo je jedan od najposjećenijih događaja u okviru manifestacije Dani studenata , imamo priliku da ugostimo sve srednjoskolce iz cijele RS  i sve su škole pozvane i očekujemo preko 2.000 maturanata ", rekao je Babić.

Radoslav Gajanin, rektor je rekao da je cilj ove manifestacije je da se predstave fakulteti koji su cčlanice Univerziteta u BL sa svim svojim studijskim programima.

"Danas će nasi maturanti imati priliku da odaberu studijski program koji ih najvise zanima i da upoznaju sve prednosti tog studijskog programa", rekao je Gajanin.

Kako kaže on, Univerzitet u Banjaluci jedan od onih na kojima se izvode gotovo svi studijski program, ali i univrezitet sa najdužom tradicijom.

"Očekivanja rektorskog tima o budućem upisu, je da će biti ostvaren upis u narednu godinu na nivou prošlogodišnjeg i naše upisne kvote su zasnovane na realizaciji prošlogodišnjeg upisa odnosno 2.100 studenata koji je bio zadovoljavajući", zaključio je Gajanin.

Igor Radojičić, gardonačelnik Banjaluke, kazao je da je grad na Vrbasu zainteresovan da grad živi, jer je on grad mladih u kojem se desetine mladih školuje u školama i na fakultetima.

"I ove godine smo partneri Univerziteta i studenstkih organizacija kod Dana studenata i veoma smo zainteresovani da brojni srednjoškolci koji će obići fakultete u konačnici upišu neke od njih. Da dođu i studiraju u ovom gradu koji pruža mnogo sadržaja i bogat društveni život i da sutra budu novi potencijali Banjaluke", kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije