Obrazovanje

Medicinski fakultet Banjaluka promovisao 205 svršenih diplomaca

Medicinski fakultet Banjaluka promovisao 205 svršenih diplomaca
Foto: Ustupljena fotografija | Medicinski fakultet Banjaluka promovisao 205 svršenih diplomaca

BANJALUKA - Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci danas je svečano promovisao 205 svršenih diplomaca na četiri studijska smjera.

Dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić rekao je da je ovo 39. dodjeljivanje diploma i da ove godine imaju promociju diplomiranih doktora medicine, doktora stomatologije, magistara farmacije i diplomiranih medicinara zdravstvenih nauka.

On je istakao da ovaj fakultet postoji 44 godine i da od prvog predavanja, održanog na današnji dan 1978. godine, slavi i obilježava ovaj datum.

"Radujemo se što dobijamo značajan podmladak i novu energiju među budućim zdravstvenim radnicima koji će, siguran sam, oni najbolji, naći sebi zaposlenje, neki su već našli, a neke smo zadržali na fakultetu kao nastavnu bazu, što nas posebno raduje", rekao je Škrbić pred početak svečanosti u Kulturnom centru "Banski dvor".

On je dodao da je ovaj fakultet ove godine zabilježio velike uspjehe, da ima plodnu godinu sa brojnim postignutim uspjesima na domaćem i međunarodnom planu, kao i velike planove za budući period.

On je istakao da je od ove godine na fakultetu počeo program i na engleskom jeziku, kao i da studenti stižu iz Indije, Bangladeša i Turske i očekuje se oko 70 studenata koji će biti na studijskom programu medicina na engleskom jeziku.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin čestitao je rukovodstvu Medicinskog fakulteta, svim zaposlenim i kolegama studentima 44. godine uspješnog rada i razvoja.

On je rekao da je Medicinski fakultet najsloženiji član Univerziteta, kadrovski i po broju studenata, te da ga posebno raduje što na Medicinskom fakultetu posljednjih godina raste broj studenata.

Gajanin je naveo da je u poređenju 2017. i 2022. godine broj redovnih studenata koji studiraju na prvom ciklusu studija veći za oko 1.100, a istakao je i da ovaj fakultet publikuje najveći broj radova u međunarodno referentnim časopisima.

Student generacije na Medicinskom fakultetu Duška Regoda rekla je da je od prve do šeste godina bila student sa najvećim prosjekom ocijena, kako na studijskom programu medicina, tako i među studentima ostalih studijskih programa.

"Želja mi je da se bavim kardiologijom. Nadam se da ću dobiti zaposlenje na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i na taj način doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sistema kod nas", rekla je Regoda, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije