Obrazovanje

Ministarstvo: Ako se dokaže krivica derventskog nastavnika, biće udaljen

Ministarstvo: Ako se dokaže krivica derventskog nastavnika, biće udaljen
Foto: Facebook | Ministarstvo: Ako se dokaže krivica derventskog nastavnika, biće udaljen

BANJALUKA, DERVENTA - Osnovna škola "Đorđe Panzalović" Osinja kod Dervente obavijestila je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske da je jedna učenica prijavila nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja da se prema njoj neprimjereno ponaša, kao i da je došlo do fizičkog obračuna između roditelja i nastavnika u školskim prostorijama.

Saopšteno je to iz resornog ministarstva, odakle dodaju da ih je škola informisala da su obavljeni razgovori sa učenicom, nastavnikom i roditeljem, te da je o svemu obaviješten Centar za socijalni rad Derventa i Policijska stanica Derventa.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske očekuje da će policija sprovesti postupak utvrđivanja osnovanosti navoda, u skladu sa svojim ovlaštenjima.

"Pomenuti nastavnik je trenutno na bolovanju, a ukoliko se dokaže da postoji  osnovana sumnja da se nastavnik  neprimjereno ponašao i preduzimao određene radnje koje su na štetu učenice, škola će preduzeti neophodne mjere u smislu udaljavanja nastavnika iz nastavnog procesa", naveli su iz Ministarstva.

Kako se dodaje, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske neće tolerisati bilo kakva neprimjerena ponašanja prosvjetnih radnika i u saradnji sa školama upotrijebiće sve raspoložive zakonske mjere da takva ponašanja sankcionišu, a takve nastavnike udalje iz obrazovnog sistema.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije