Obrazovanje

Ministarstvo pojasnilo termine upisa učenika u srednje škole

Ministarstvo pojasnilo termine upisa učenika u srednje škole
Foto: Dražan Pozderović | Ministarstvo pojasnilo termine upisa učenika u srednje škole

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture RS obavijestilo je danas javnost da se upis učenika u srednje škole širom Srpske odvija u dva upisna roka, junskom i julskom.

"Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje škole, u okviru junskog upisnog roka, koji traje od 13. do 24. juna, počeo je juče, a završava se danas, 14. juna 2022. godine, za učenike koji imaju 60 i više bodova", naveli su u nadležnom ministarstvu, dodajući da će rezultati upisa biti objavljeni u četvrtak, 16. juna 2022. godine do 10 časova na oglasnoj tabli škole.

"Prijem dokumenata za upis učenika koji imaju manje od 60 bodova, u srednje četvorogodišnje i trogodišnje škole, počinje u ponedjeljak, 20. juna 2022. godine, a završava se u srijedu, 22. juna 2022. godine, za učenike ", kazali su u resorsnom ministarstvu prosvjete. Istakli su da će rezultati upisa biti objavljeni u petak, 24. juna do 10 časova na oglasnoj tabli škole.

Dodali su da će prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje škole i srednje trogodišnje škole u julskom upisnom roku početi u ponedjeljak, 4. jula 2022. godine, a završiće se u srijedu, 6. jula 2022. godine, a da će rezultati upisa biti objavljeni 08. jula 2022. godine do 10 časova na oglasnoj tabli škole. 

"Od ponedjeljka 11. jula 2022. godine do petka 15. jula 2022. godine, kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje, upisuju se u škole, odnosno smjerove u gimnazijama, struke i zanimanjau srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama gdje ima slobodnog mjesta", pojasnili su u nadležnom ministarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije