Obrazovanje

Mladić upao u školu sa mačetom

Mladić upao u školu sa mačetom
Foto: Arhiva/Ilustracija | Mladić upao u školu sa mačetom

ZAGREB - Nepoznati mladić sa mačetom upao je danas popodne u zagrebačku Klasičnu gimnaziju u Križanićevoj ulici.

Prema nezvaničnim informacijama, došlo je do verbalnog obračuna s drugim učenikom, nakon kojeg je naoružani mladić pobjegao.

Index piše da je mladić ušao u razred u kojem su bili učenici i nastavnica te zaprijetio hladnim oružjem. Nakon incidenta pri kojem niko nije povrijeđen, on je pobjegao iz škole. Policija traga za njim.

Odmah je pozvana policija, koja je potvrdila da je intervenisala. Mladić sa mačetom još nije priveden.

Incident se dogodio oko 14 sati.

"Situacija je traumatična i kriza. Danas između 13:30 i 14 sati u školu je ušao nepoznati mladi čovjek koji je ušao u učionicu na čas na kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem drugom učeniku. Sabranom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su veće posljedice, niko nije povrijeđen. Mladić je potom napustio razred, ja sam ga ispratila jer sam ga susrela na hodniku, ali u tim trenucima nije imao ništa u rukama", rekla je direkotrica Klasične gimnazije.

"Sad se moramo pozabaviti time da pomognemo učenicima da prebrode ovu situaciju. Nastava se nastavila odvijati uobičajeno, nismo prekinuli nastavu. Mislim da je bolje da su učenici ovdje kako bi mogli razgovarati s našim stručnim službama", rekla je direktorica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije