Obrazovanje

Mozzart za gimnazijalce u Prnjavoru: Donacijom lektire nastavljena podrška obrazovanju

Mozzart za gimnazijalce u Prnjavoru: Donacijom lektire nastavljena podrška obrazovanju
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart za gimnazijalce u Prnjavoru: Donacijom školske lektire nastavljena podrška obrazovanju

Uoči zimskog raspusta, učenike prnjavorske Gimnazije obradovali su novi naslovi u školskoj biblioteci.

Zahvaljujući donaciji kompanije Mozzart, đaci će obaveznu lektiru čitati iz novih knjiga, a u ovoj obrazovnoj ustanovi srećni su zbog kontinuirane podrške sa iste adrese.

Vođeni pozitivnim iskustvom od ranije i činjenicom da je riječ o društveno odgovornoj kompaniji, srećni smo što pomoć iz Mozzarta ni ovaj put nije izostala. Rukovodstvo, radnici i učenici naše škole su izuzetno zahvalni i srećni zbog ove značajne donacije, koja za nas ne predstavlja samo materijalnu pomoć, već i potvrdu da postoji snažna podrška kompanije Mozzart za obrazovanje mladih - kaže Dajana Ostojić, direktor JU Gimnazija Prnjavor.

Školu trenutno pohađa 200 učenika, a prostorije dijele sa JU CSŠ "Ivo Andrić", čiji đaci koriste istu biblioteku, pa će i oni moći da posude nove naslove.

U ovoj školi posljednjih godina intenzivno rade na opremanju i uvođenju informacionih tehnologija, prateći reforme u obrazovanju. U tome im je i prošle godine pomogla kompanija Mozzart, donacijom novih televizora koji su im olakšali izvođenje nastave u trenutku kada su počeli sa primjenom elektronskog dnevnika.

S obzirom na to da obrazuju gimnazijalce, biblioteka je mjesto gdje đaci provode mnogo vremena, pa im je pomoć kompanije Mozzart i ovaj put bila od neizmjernog značaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije