Obrazovanje

"M:tel" renovirao dvije učionice Gimnazije u Banjaluci, poklonio i video-nadzor

"M:tel" renovirao dvije učionice Gimnazije u Banjaluci, poklonio i video-nadzor
Foto: Ustupljena fotografija | "M:tel" renovirao dvije učinioce Gimnazije u Banjaluci, poklonio i video-nadzor

BANJALUKA - U banjalučkoj Gimnaziji svečano su otvorene dvije računarske učionice koje su renovirane donacijom "M:tela", a ova kompanija je školi uručila i savremeni video-nadzor.

Donaciju je uručila Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije "M:tel", a primila ju je direktorka Gimnazije Vita Malešević.

"Srećna sam što nas je direktorica 'M:tela' podržala kroz ovako veliki projekat. Ja bih najprije zahvalila 'M:tel' kompaniji. Nama je ovaj projekat bio i te kako potreban", rekla je Maleševićeva i dodala da imaju djecu koja su svestrana i pokazuju dobre rezultate.

"U ovoj školi imamo većinom ženski kolektiv, imamo oko 130 zaposlenih, od toga je možda 15 odsto muškaraca. Što se tiče učenika, većinom je to isto ženska populacija, tako da smo razmišljali kako da se zaštitimo. Zahvaljujući 'M:tel' kompaniji dobili smo savremeni video-nadzor nad cjelokupnom školom i igralištem. Sada smo mnogo sigurniji. Bilo me je strah da učenici i profesori dežuraju, a mi ne možemo vidjeti ko prilazi školi", objasnila je ona.

"Mi smo sada sigurni i srećni zahvaljujući 'M:telu', a pored video-nadzora, ova kompanija nam je opremila i dvije učionice, gdje su išli učenici ID programa i učenici nacionalnog programa, to su informatičke učionice. Imamo obećanje da ćemo dobiti i kompjutere, takođe od 'M:tel' kompanije", istakla je ona sa osmijehom na licu i dodala da imaju 1.186 učenika.

"Od septembra dobijamo i jedno sportsko odjeljenje, pored opšteg, jezičkog, informatičkog i matematičkog", navela je ona.

Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije "M:tel", istakla je da su otvarali nove učionice i na elektrotehničkim fakultetima u Sarajevu i Banjaluci, a takođe i na Prirodno-matematičkom fakultetu.

"Sada je došla na red i Gimnazija, koja je bila skromna i zatražila od nas samo kompjutersku opremu, ali kada smo videli u kakvom stanju se nalaze učionice, smatrali smo da treba prvo uraditi njihovu kompletnu rekonstrukciju, što smo i učinili, a sada čekamo i opremu", rekla je ona i dodala da je najvažnije imati savremeni video-nadzor.

"Posle svih događanja u Srbiji i kada je reč o bezbednosti učenika, važno je da dobiju savremeni video-nadzor, koji će pokriti, pre svega spoljne površine, gde se incidenti najčešće događaju i to smo uradili najsavremenijom tehnikom", kazala je Trivanova i dodala da će donirati računara koliko bude potrebno ovoj školi.

"Ovo je bila prva faza, koja vredi više od 100.000 KM, a ne računam ovde video-nadzor, već samo rekonstrukciju učionica, a druga faza vredeće isto toliko", rekla je ona, te dodala da nije važna vrijednost, već činjenica da će sama djeca imati veću motivaciju za rad kada uđu u ovakve učionice i rade na najsavremenijoj opremi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije