Obrazovanje

NLB banka opremila učionicu na ETF-u

NLB banka opremila učionicu na ETF-u
Foto: Velibor Tripić | NLB banka opremila učionicu na ETF-u

BANJALUKA - Učionica na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) u Banjaluci, koju je NLB banka a.d. Banjaluka u potpunosti renovirala i opremila za potrebe studenata, u saradnji sa kompanijom "Mastercard", zvanično je otvorena u petak.

Tom prilikom je Goran Babić, predsjednik Uprave NLB banke Banjaluka, istakao da im je posebno drago što nastavljaju sarađivati sa ovim fakultetom, njegovim rukovodstvom i studentima.

"Ideja nam je bila ne samo da uredimo ovu učionicu, nego da sarađujemo sa studentima i pružimo im mogućnost da teoretsko znanje koje steknu na fakultetu pretoče u praktične radove", kazao je Babić.

Kako kaže, zajedno sa studentima, profesorima i asistentima sarađuju na različitim projektima, rade na razvoju novih rješenja i usluga, te na pozitivan način koriste njihovo znanje i želju za radom, čime razvijaju i svoje usluge. 

"U saradnji sa njima smo u četvrtak pustili paket za mlade od 16 do 26 godina koji je besplatan i napravljen po njihovoj mjeri. Ponosni smo što će studenti imati bolje uslove za rad te pozivamo i druge kompanije da podrže naučne zajednice", rekao je Babić.

Zoran Đurić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, rekao je da saradnja sa NLB bankom traje već duže vrijeme, ali su je intenzivirali prethodnih mjeseci, kada su počeli raditi na konkretnim projektima.

"Ovo je jedna od četiri najveće učionice na fakultetu i veliko je zadovoljstvo što je NLB banka dio ovog projekta. Mnogo nam znači podrška poslovne zajednice, jer je pitanje šta bi danas bilo na fakultetu bez te podrške", naglasio je Đurić. 

Dodaje da je zaista presrećan što su uspjeli sve ovo uraditi.

Prema riječima Aleksandra Jelića, apsolventa na ETF-u, njima zaista mnogo znači što je ova učionica uređena jer će poboljšati kvalitet izvođenja nastave na fakultetu.

"U ovoj učionici se izvodi nastava iz predmeta koji sluša veliki broj studenata i siguran sam da će im predstavljati ugodan prostor za boravak i slušanje nastave", kazao je Jelić.

I Srđan Grujić, student druge godine ETF-a, kaže da njima mnogo znači jer je ova učionica opremljenja novim sadržajima.

"Kad smo tek upisali, u učionicama se moglo raditi, ali sada ima više tehnologije i mnogo je lakše pratiti nastavu na televizoru", rekao je Grujić.

Jelić navodi da je NLB banka lojalan partner ne samo fakulteta, već i Saveza studenta ETF-a, te su, kako kaže, podržali  i konferenciju koja je održana u hotelu "Bosna".

Iz NLB banke navode da daju podršku studentima i kroz sponzorisanje konferencija, te su u petak podržali Savez studenata ETF-a na Prvoj međunarodnoj naučnoj studentskoj konferenciji, čija je tema bila "Smart City - Smart Life", a koja je okupila oko 500 učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije