Obrazovanje

Na Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci održan naučni skup

Na Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci održan naučni skup
Foto: Velibor Tripić | Na Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci održan naučni skup

BANJALUKA - Peti međunarodni naučni skup "Nauka i praksa poslovnih studija", koji je danas okupio više od 100 teoretičara i praktičara s Balkana i iz zemalja EU, imao je za cilj da afirmiše i popularizuje nauku razmjenom stečenog iskustva, zaključeno je na ovom susretu.

Naučni skup, koji je održan u Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci, na kojem su učestvovali gosti iz devet država, zvanično je otvorio Anton Kasipović, ministar pravde RS.

Mile Matijević, dekan banjalučkog Fakulteta pravnih nauka i predsjednik Organizacionog odbora naučnog skupa, rekao je da su ovi istraživači kroz prezentaciju stručnih radova analizirali, problematizovali i istakli karakteristike naučne i stručne djelatnosti u oblasti poslovnih studija.

Istakao je da na taj način Univerzitet za poslovne studije želi da afirmiše i promoviše istraživanja iz aktuelne problematike, ekonomskih, pravnih, informatičkih, ekoloških, turističkih i drugih nauka koje zastupaju.

"Povodom ovog skupa uradili smo zbornik sa svim radovima koji su dobili visoke recenzije naučnih radnika", objasnio je Matijević.

Dragan Arsović, pomoćnik komandira Stanice policije za prekršaje i preventivu u Stanici policije iz Podgorice, rekao je da je prvi put bio na ovom skupu.

"Kao magistar pravnih nauka i inspektor koji je dugo radio u kriminalističkoj ekipi za vršenje uviđaja predstavio sam naučni rad 'Kriminalistički okvir primjene forenzičke biologije kod rasvjetljavanja krivičnog djela ubistva'", istakao je Arsović.

Dodao je da se ovo može predstaviti kao lice mjesta zločina gdje se pronalaze veliki tragovi, odnosno gdje struka policije i sudstva mora da dođe do uviđaja, jer mjesto zločina mnogo znači za krminalističku ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije