Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Na banjalučkom univerzitetu od ponedjeljka učenje na daljinu

Na banjalučkom univerzitetu od ponedjeljka učenje na daljinu
Foto: Pixabay | Na banjalučkom univerzitetu od ponedjeljka učenje na daljinu
N.N.

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci od ponedjeljka 23. marta, počinje sa izvođenjem nastave po sistemu učenje na daljinu zbog situacije prouzrokovane virusom korona, saopšteno je iz ovog Univerziteta.

Univerzitet je u proteklom periodu obavio pripreme za korištenje platforme za elektronsko učenje Google Clasroom, a pored ove platforme, za učenje na daljinu dostupna je i platforma Hangouts Meet, ali i niz drugih platformi za ovakve vidove učenja.

Putem navedenih platformi, poštujući autorska prava, studentima je moguće obezbijediti nesmetan pristup prezentacijama koje se koriste u nastavnom procesu, riješenim zadacima, studijama slučaja, audio i video zapisima, kao i drugim materijalima potrebnim za realizaciju nastavnog procesa.

Na internet stranici Univerziteta, nalaze se jasna upustva za korištenje platforme Google Clasroom. Takođe, postoji mogućnost i konsultacija studenata sa nastavnicima, a koju je moguće vrišti elektronskim putem.

Odluka o organizovanju ovog oblika nastave, donesene je na osnovu Instrukcije Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, kojom je omogućeno praćenje nastavnog procesa na daljinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije