Obrazovanje

Nema više fizičkog u učionicama

Nema više fizičkog u učionicama
Foto: N.N. | Nema više fizičkog u učionicama

DOBOJ - Predstavnici Gradske uprave Doboj, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te odbornici u Skupštini grada nakratko su se vratili u školske klupe, ali samo da bi ozvaničili završetak projekta rekonstrukcije fiskulturne sale u područnoj Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u naselju Makljenovac.

"Sigurno je da će đaci imati bolje uslove i to je ono što je cilj: da i područne škole u Doboju imaju jednake uslove kao i gradske škole", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Selma Čabrić, pomoćnica direktora škole, rekla je da će sala služiti u vannastavnim i nastavnim aktivnostima, na nivou centralne, a i područne škole koja u ovom momentu broji više od 60 učenika.

Dario Bjeljarević, nastavnik fizičkog vaspitanja, priča da se u područnom odjeljenju škole odvija nastava za učenike od prvog do petog razreda, pa su učiteljice bile na mukama kada je trebalo držati časove fizičkog.

"Učiteljice su uglavnom kada je lijepo vrijeme izvodile djecu vani ili ako je ružno - to su organizovale u učionicama. Samim tim, to nije bio baš posebno kvalitetan čas fizičkog vaspitanja", navodi Bjeljarević.

Faris Ramić, učenik petog razreda, rekao je da su na časovima fizičkog igrali između dvije vatre, košarke...

"Igrali smo u učionici, na primjer stavimo nešto u šta ćemo ubacivati, uzmemo loptu i ubacujemo", ispričao je on.

Novcem iz gradske kase i resornog ministarstva FBiH đacima su obezbijeđeni pristojni uslovi za nastavu.

"Vrijednost projekta je 26.000 KM. Ovdje je izvršeno unutrašnje sređivanje, zatim  kupatila, pod u fiskulturnoj sali, zidovi, rješavanje rasvete i bila je zamjena stolarije. Znači, bila je klasična restauracija postojećeg stanja", rekao je Sevlid Hurtić, koordinator za povratak.

Projekat rekonstrukcije sale jedan je od 22 projekta koje je tokom 2018. finansiralo federalno ministarstvo.

"Raduje me da je među tim projektima bilo i onih koji se tiču naših najmlađih te stvaranja adekvatnih uslova za njihovo školovanje", naveo je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Novoj sali nedostaju grijanje i sportski rekviziti, pa se u školi nadaju da će i to uskoro biti obezbijeđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije