Obrazovanje

Niža školarina za treći ciklus studija biomedicinskih nauka

Niža školarina za treći ciklus studija biomedicinskih nauka
Foto: N.N. | Niža školarina za treći studija ciklusbiomedicinskih nauka

BANJALUKA - Školarina za redovne i vanredne studente studijskih programa iz oblasti biomedicinskih nauka na trećem ciklusu, koji se izvode na Univerzitetu u Banjaluci, iznosiće 3.500 KM, umjesto 5.000 KM, kako je prvobitno bilo određeno, odlučila je Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici.

Vlada Republike Srpske usvojila je i Informaciju o dodjeli stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima, a za ove namjene izdvojeno je 123.840 KM. 

U saopštenju Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću navodi se da je ministar porodice, omladine i sporta 30. juna donijela odluku o izboru 74 perspektivnih sportista, sportista sa invaliditetom i potencijalnih olimpijskih kandidata. 

"Njima se dodjeljuju stipendije za 2017. godinu i to 54 stipendije perspektivnim sportistima, 10 stipendija sportistima sa invaliditetom i 10 stipendija potencijalnim olimpijskim kandidatima", navedeno je u saopštenju. 

Dodjelom stipendija i finansijske pomoći sportistima, omogućava se razvoj vrhunskog sporta, a pojedincima se omogućava stvaranje uslova za postizanje vrhunskih sportskih rezultata na međunarodnoj sceni, kao i promocija Republike Srpske na istoj. 

Iz Vlade napominju da je prvenstveni cilj dodjele stipendija vrednovanje postignutih sportskih rezultata u prethodne dvije godine, kao i način podsticanja za dalje napredovanje i usavršavanje u oblasti sporta. 

Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj sjednici i Rješenje o odobrenju realokacije sredstava Budžetske rezerve, u iznosu od 50.000 KM, Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, za pomoć u sanaciji posljedica požara Gradu Trebinju i opštinama Ljubinje, Bileća i Berkovići. 

Za izvršenje rješenja zadužuju se Ministarstvo finansija i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije