Obrazovanje

Normalan režim rada na Univerzitetu u Banjaluci

Normalan režim rada na Univerzitetu u Banjaluci
Foto: N.N. | Normalan režim rada na Univerzitetu u Banjaluci

BANJALUKA - Na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjaluci (UNIBL), od 12. maja 2020. godine vraćen je normalan režim rada, saopštio je danas UNIBL.

Kako se navodi Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, 11. maja 2020. godine obavjestilo je Univerzitet o prestanku Instrukcije o organizovanju minimalnog procesa rada na visokoškolskim ustanovama od 16. marta 2020. godine. 

"Važno je naglasiti da se proces rada organizuje na osnovu detaljnih instukcija JU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenje COVID-19 bolesti, na radnom mjestu", naveli su u saopštenju.

IZ UNIBL pojašnjavaju da su svi radnici i lica koja dolaze na Univerzitet, dužni da nose zaštitne maske i rukavice. 

"Poštuju se i propisane mjere rastojanja od dva metra, među radnicima i studentima, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane lične higijene. Ograničen je i broj lica koji mogu boraviti u službenim prostorijama na organizacionim jedinicama, a nije dozvoljeno zadržavanje i pravljenje dužih redova. Kada je riječ o organizovanju radnog procesa, poštuju se sve propisane mjere, sa posebnim akcentom na broj izvršilaca u službenim prostorijama", pojasnili su u saopštenju.

Kako dodaju nastavni proces se i dalje organizuje elektronskim putem na osnovu ranije instrukcije resornog ministarstva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije