SP Qatar 2022.

Obrazovanje

Nova akademska godina i novi rektor na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka

Nova akademska godina i novi rektor na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka
Foto: N.N. | Nova akademska godina i novi rektor na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka
N.N.

​BANJALUKA - Nova akademska 2022/2023 godina počela je danas na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka.

"Želim da sa Nezavisnog univerziteta ponesete znanje, ali ono znanje koje će biti korisno i za vas i za Republiku Srpsku", istakao je u  svom obraćanju studentima novi rektor  Nezavisnog univerziteta  prof. dr Ostoja Barašin.

"Krajnji cilj je, kako kaže Aristotel, vaspitanje i najbolji život, a najbolji život može izgraditi samo znanje", rekao je profesor Barašin i naveo da učenje i znanje nisu samo produkt profesora već opšte akademske zajednice.

 "Aristotel je davno rekao da vaspitanje i obrazovanje treba osposobiti mlade ljude da rade ono što je nužno i korisno ali, pored toga, vaspitanjem se mora spoznati i vrijednost lijepog. Mi želimo da kroz vaspitno-obrazovni proces na NUBL-u kod vas razvijemo ne samo osjećaj i potrebu za ljepotom i znanjem, nego da tu ljepotu spoznate kao vrlinu", zaključio je profesor Barašin u svom obraćanju povodom početka nove akademske, 2022/2023. godine.

Povodom početka akademske godine studentima su se obratili i dekani fakulteta NUBL-a i poželjeli im uspješno i korisno studiranje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije