Obrazovanje

Novi kabineti i dnevni prostor za bolji uspjeh đaka Ekonomske škole

Novi kabineti i dnevni prostor za bolji uspjeh đaka Ekonomske škole
Foto: N.N. | Novi kabineti i dnevni prostor za bolji uspjeh đaka Ekonomske škole

Dva nova kabineta, jedan za informatiku te jedan za strane jezike, kao i novouređeni prostor gdje učenici mogu da provode slobodno vrijeme prije i poslije nastave otvoreni su danas u Ekonomskoj školi.

Sonja Tomaš Miskin, direktorica Ekonomske škole, rekla je za "Nezavisne" da je u prostoru u kojem se sada nalazi kabinet informatike ranije stajao otpad te da čak nisu imali ni pod.

"To smo sve potpuno renovirali, podigli na novi nivo, gdje se sada nalazi moderan kabinet", rekla je Tomaš Miskinova.

Dodala je da je u prostoru novog kabineta za strane jezike nekada bila ostava za pomoćno osoblje, a povremeno su se održavale i vježbe iz demokratije.

"Sada je taj prostor opremljen slušalicama, računarima i projektorom, gdje će učenici moći da izučavaju francuski, engleski i njemački jezik", kazala je Tomaš Miskinova.

Đaci ove škole dobili su i novouređeni prostor za odmor ili učenje.

"Imamo mnogo učenika koji putuju, sada vrijeme dok čekaju autobus mogu provesti u prostoru za odmor", navela je Tomaš Miskinova.

Nove prostorije imaju veliki značaj, prije svega za učenike, kazala je Tomaš Miskinova, koja ističe da je značaj još veći kada se uzme u obzir da živimo u doba informatike i digitalizacije.

"Pandemija virusa korona pokazala nam je i koliko je potrebno da smo informatički pismeni, a sa druge strane, pored stručnih predmeta, uvijek smo stavljali akcenat na izučavanje informatike i stranih jezika, jer je to od velike važnosti u vrijeme u kojem živimo", zaključila je ona.

Otvaranju novih prostorija prisustvovala je i Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, koja je rekla da je Ministarstvo za renoviranje ovih prostorija doniralo 33.000 KM.

Istakla je da je ova škola dobila potpuno opremljen informatički kabinet, gdje će učenici određenih profila moći da stiču i praktična znanja sa određenim softverima.

"Potreba tržišta rada, usklađivanje nastavnih programa i planova, ali i usklađivanje praktične nastave je primarno za srednje obrazovanje i ovo je jedan od primjera kako je moguće iskoristiti školski prostor u korist učenika", rekla je Trivićeva.

Da su učenici srećni što su dobili nove prostorije, potvrdila je i Sara Žarić, učenica četvrtog razreda ove škole, koja kaže da su zadovoljni što sada imaju nove opremljene učionice, ali i kutak za druženje i odmaranje nakon nastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije