Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Novi studijski program na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci

Novi studijski program na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Novi studijski program na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci
Srna

TREBINJE - Novi master program Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa zvanično počinje u decembru na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci, a cijena školarine za polaznike prve godine biće simbolična, rekao je na današnjoj promociji u Trebinju dekan Fakulteta Predrag Ćeranić.

Ćeranić je istakao da je novi program odobrila Vlada Republike Srpske na molbu Univerziteta u Banjaluci, kao rezultat potreba koje su uočene od Evropske komisije. 

"Vlada Republike Srpske odobrila je da ovaj studijski program pohađa 15 redovnih studenata", rekao je Ćeranić.

On je istakao da je cijena školovanja simbolična, s obzirom da će studenti plaćati samo prijavu 70 KM i školarinu 84 KM.

Direktor ustanove "Ekologija i bezbjednost" iz Trebinja Stevan Bekan rekao je da je jako važno što se pokreće ovakav studijski program.

"Hercegovina je područje koje je izloženo raznim vrstama elementarnih nepogoda, a u vezi sa tim i ekološkim rizicima", rekao je Bekan, te dodao da će sigurno biti zaposlenih iz ove ustanove koji će se prijaviti na program.

Tokom prvog semestra studenti će pohađati četiri obavezna predmeta i dva izborna, dok će u drugom pisati master rad.

Studenti koji upišu ovaj studijski program moći će u drugoj fazi da pohađaju nastavu na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu i Univerzitetu u Obudi u Buduimpešti kao partnerima projekta.

Banjaluka i Trebinje jedina su dva grada u kojima je u sklopu info-dana predstavljen ovaj studijski program za koji će nastava početi već u decembru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije