Obrazovanje

Novim kabinetom i opremom mame svršene osnovce

Novim kabinetom i opremom mame svršene osnovce
Foto: N.N. | Novim kabinetom i opremom mame svršene osnovce

DOBOJ - Novi STEM kabinet, kojim se opremila Saobraćajna i elektro škola u Doboju, trebalo bi da privuče svršene osnovce da se od jeseni školuju u ovoj obrazovnoj ustanovi, koja se pohvalila da ima i još tri informatička kabineta.

"Imaju odlične uslove zato što je ova oprema prilagođena upravo učenicima da što prije dođu do nekih konkretnih rezultata, konkretnog projekta, da ne moraju da kreću ispočetka, već imaju neke gotove komponente, koje kada spoje mogu vrlo brzo da vide rezultate, što ih može kasnije motivisati da dalje rade i to razvijaju", kaže Radomir Simikić, profesor informatike.

Aleksandar Dolić, učenik Saobraćajne i elektro škole, kaže da ako su sa dosadašnjom opremom postigli neki uspjeh može tek zamisliti kako će nove generacije s obučenošću profesora i ovakvim kabinetom postizati rezultate i pomjerati granice još više.

Uz dobro osmišljen nastavni plan i program, kabinet u kojem se, između ostalog, nalaze pametna tabla i 14 računara mogu da koriste svi đaci škole, ali i profesori.

"Profesori su prošli dio obuke i to za 3D modelovanje i za spajanje i programiranje ovog heksapod robota, a vidjećemo kasnije tu ima još dodatne opreme, pa ćemo dalje da se obučavamo. U planu je da mi ostalim profesorima držimo predavanje i obuku, da ih upoznamo sa mogućnostima, a oni će to kasnije da rade sa svojim učenicima", navodi Simikić.

STEM kabinet rezultat je projekta UNDP-a, Kraljevine Norveške i resornog ministarstva, koji su obezbijedili sredstva za nabavku savremene opreme.

"Vrijednost kabineta je 42.000 maraka. Naravno, uz pomoć Gradske uprave obezbijedili smo sredstva i za nov namještaj, ali smo obezbijedili i ostalu prateću opremu, tako da možemo to da pustimo u nastavu, da koristi ne samo za elektrotehniku, nego i ostalima koje mi školujemo", izjavio je Miroslav Topalović, direktor Saobraćajne i elektro škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije