Obrazovanje

Obezbijeđen novac za digitalizaciju školstva u USK

Obezbijeđen novac za digitalizaciju školstva u USK
Foto: Zlatan Čekić | Obezbijeđen novac za digitalizaciju školstva u USK

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona osigurala je 475.000 maraka iz budžeta kako bi se u osnovnim i srednjim školama u ovom kantonu u potpunosti proveo proces digitalizacije.

Kako je istakao Almin Hopovac, resorni ministar obrazovanja, radi se o nastavku i unapređenju procesa koji je ranije započet te je već zaživio u jednom broju škola.

"Ovaj proces ima više aspekata i on će nam pomoći da poboljšamo komunikaciju s odgojno obrazovnim ustanovama. Također, roditeljima i učenicima omogućiće bolju komunikaciju s školama i određeni vid kontrole stečenih znanja, te bolji i transparentniji protok svih potrebnih informacija", istakao je Hopovac.

Dodao je kako je dosadašnja implementacija ovog projekta dobro prihvaćena kod prosvjetnih radnika i učenika, ali i roditelja.

"U svakom slučaju uvođenjem elektronskog dnevnika ne ukidaju se roditeljski sastanci i dolasci roditelja na informacije", kazao je Hopovac. Od rukovodstava osnovnih i srednjih škola zatražio je da što prije pokrenu procedure javnih nabavki kako bi se do kraja ove godine nabavila potrebna računarska oprema koja će omogućiti da se cijeli proces efikasno i do kraja provede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije