Obrazovanje

Objavljena konačna rang-lista stipendista Fonda "Dr Milan Jelić"

Objavljena konačna rang-lista stipendista Fonda "Dr Milan Jelić"
Foto: N.N. | Objavljena konačna rang-lista stipendista Fonda "Dr Milan Jelić"

BANJALUKA - Na konkurs Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Fonda "Dr Milan Jelić" za dodjelu stipendija redovnim studentima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2018/2019. godinu pristiglo je ukupno 31 prijava za oba ciklusa studija od čega je 29 prijava zadovoljilo uslove propisane Konkursom.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima, od ukupno 10 pristiglih prijava, biće dodjeljeno 10 godišnjih stipendija u iznosu od po 5.000,00 KM, dok će studentima trećeg ciklusa studija biti dodjeljeno 7 godišnjih stipendija, od ukupno 21 pristigle prijave studenata trećeg ciklusa studija, u iznosu od po 10.000,00 KM za tekuću akademsku godinu. 

Od 7 dodjeljenih stipendija studenata trećeg ciklusa studija, dva studenta studiraju na prestižnim univezitetima: Rupreht-Karls-Universitat Hajldelberg i Univerzitet u Štokholmu.

Konačnu rang-listu studenata drugog i trećeg ciklusa studija možete preuzeti OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije