Obrazovanje

Objavljena preliminarna rang-lista stipendista "Dr Milan Jelić"

Objavljena preliminarna rang-lista stipendista "Dr Milan Jelić"
Foto: Ilustracija | Objavljena preliminarna rang-lista stipendista "Dr Milan Jelić"

BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske danas je objavilo preliminarnu rang-listu studenata stipendista Fonda "Dr Milan Jelić", kojima će biti dodijeljeno 139 stipendija.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj i BiH biće dodijeljeno 75 stipendija za akademsku 2017/2018. godinu u mjesečnom iznosu od po 400 KM tokom devet mjeseci studija. 

Studentima na inostranim visokoškolskim ustanovama biće dodijeljena 51 stipendija. 

"Mjesečni iznos stipendije studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori je 500 KM, a 800 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu", saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima biće dodijeljeno osam godišnjih stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija pet godišnjih stipendija u iznosu od po 10.000 KM za tekuću akademsku godinu. 

Na konkurs Ministarstva nauke i tehnologije Srpske i Fonda "Dr Milan Jelić" za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija pristiglo je 356 prijava, od čega je 335 zadovoljilo uslove konkursa. 

Preliminarna rang-lista studenata objavljena je na sajtu Fonda i resornog ministarstva, a rok za ulaganje prigovora stručnoj komisiji na ovu listu je 23. januar. 

Misija Fonda "Dr Milan Jelić" je podsticanje mladih talentovanih u Republici Srpskoj da unapređuju svoj potencijal i ostvaruju rezultate po kojima će biti prepoznati kao intelektualna elita čija će stečena znanja i vještine biti osnov za razvoj Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije