Obrazovanje

Prva akademija "Bridge Builders Academy" približila mladima bitne teme

Prva akademija "Bridge Builders Academy" približila mladima bitne teme
Foto: Ustupljena fotografija | Održana prva akademije za mlade "Bridge Builders Academy"

BANJALUKA - Klub studenata Fakulteta političkih nauka Banjaluka u saradnji sa Kanadskim fondom za lokalne inicijative (CFLI) dana realizovao je prvi model akademije za mlade pod nazivom "Bridge Builders Academy".

Akademija je osmišljena s ciljem da mladim ljudima približi bitne teme modernog društva kao što su: medijska pismenost, rodna ravnopravnost, međunarodni odnosi kao i zaštita životne sredine.

Cilj akademije jeste podržavanje i osnaživanje novih generacija mladih aktivnih građana.

Polaznicima akademije iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine obratili su se prof. dr Dragana Trninić sa temom Medijska pismenost u digitalnom okruženju, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina" Sandra Gojković Arbutina na temu Transformacija medija u digitalnom dobu i borba za čitaoce u eri društvenih mreža i lažnih portala.

Šefica Odjela za odnose s javnošću OSCE-a u BiH Šulc, upoznala je polaznike ove akademije sa značajem i radom Misije OSCE-a u BiH, a zatim održala predavanje na temu Međunarodna perspektiva odnosa s javnošću.

Viši asistent Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Borislav Vukojević, učesnike je upoznao sa novim tehnologijama i dostignućima i njihovom primjenom u medijima i svakodnevnom životu sa temom Vještačka inteligencija kao izazov medijske i informacione pismenosti.

Uvodničar i moderator prvog modela akademije za mlade pod nazivom "Bridge Builders Academy" bila je Kristina Predragović, Master komunikologije, Univerzitet u Bukureštu.

Ovo je prvi u nizu programa kojima se bavi ova akademija i tiče se medijske pismenosti ulozi medija u oblikovanju javnog mnjenja, promociji kritičkog mišljenja i podizanju svijesti o odgovornom novinarstvu, njegovoj važnosti i izazovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije