Obrazovanje

Održano takmičenje iz hemije za učenike osnovnih i srednjih škola

Održano takmičenje iz hemije za učenike osnovnih i srednjih škola
Foto: Vlada KS | Održano takmičenje iz hemije za učenike osnovnih i srednjih škola

SARAJEVO - U organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje i Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo održano je kantonalno takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo iz nastavnog predmeta hemija.

Na takmičenju, koje je održano u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn i Prvoj gimnaziji, učestvovalo je 57 učenika osnovnih i 29 učenika srednjih škola.

Ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović čestitala je svim učesnicima, izrazivši zadovoljstvo zbog kreiranja novih prilika za učenike sarajevskih škola. 

“Na ovaj način učenici mogu dodatno razmijeniti znanja, interesovanja i vještine, što je također prilika za rast. Zahvaljujem se školama domaćinima u kojima su održana takmičenja. Iskrene čestitke svim učenicima na postignutim rezultatima, kao i njihovim vrijednim nastavnicima na pripremi i podršci. Ovo je još jedna platforma koja će, sigurna sam, motivisati naše učenike da radoznalo istražuju i eksperimentišu dalje na putu ka izvrsnosti”, izjavila je resorna ministrica.

Najuspješniji učenici devetih razreda osnovnih škola su: Din Taletović - OŠ ”Fatima Gunić” (nastavnik: Ševkija Ćosić), Luna Karaica - OŠ ”Safvet- beg Bašagić" (nastavnik: Sanela Pohara) i Fatima Turković - OŠ "Pofalići" (nastavnik: Behija Hot).

Najuspješniji učenici drugih razreda srednjih škola su: Maximilian Aaron Jelačić - KŠC Opća-realna gimnazija (nastavnik: Dajana Lekić Andželić), Imran Tabaković - Prva bošnjačka gimnazija (nastavnik: Amira Okerić) i Ilhan Habul - Gimnazija Obala (nastavnik: Adisa Bajrović).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije