Obrazovanje

Pratite nas na Google news

"Odzvonilo" radu profesora na više fakulteta?

"Odzvonilo" radu profesora na više fakulteta?
"Odzvonilo" radu profesora na više fakulteta?
N.N.

BANJALUKA - Nakon sastanka rektorskih timova Univerziteta Istočno Sarajevo i Univerziteta Banjaluka, održanog danas, izgleda da je konačno "odzvonilo" profesorima koji rade na nekoliko fakulteta, javnih i privatnih u Republici Srpskoj i susjednim zemljama, i na svakom primaju puni iznos plate.

Dogovoreno je da profesori koji nemaju punu normu časova na jednom od dva javna univerziteta u Republici Srpskoj punu platu zarade držeći nastavu na drugom univerzitetu.

Profesori će se u potpunosti posvetiti studentima svog fakulteta jer neće imati mogućnost da istovremeno predaju na nekoliko visokoškolskih ustanova,kao što je to do sada bila praksa.

Profesori će na drugim visokoškolskim institucijama moći predavati samo ako za to dobiju saglasnost rektora i Senata matičnog univerziteta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije