Obrazovanje

Ombudsman za djecu: Nova školska godina budi optimizam

Ombudsman za djecu: Nova školska godina budi optimizam
Foto: N.N. | Ombudsman za djecu: Nova školska godina budi optimizam

BANJALUKA - Ove školske 2021/2022 godine školsko zvono 01. septembra oglasiće ne samo početak nove školske godine, već i nadu da novi početak donosi više optimizma, jer smo neke nove navike u ponašanju već usvojili i prilagodili se trenutnoj situaciji, saopštila je danas povodom početka nove školske godine Dragica Radović, ombudsman za djecu.

Ona dodaje da su svi već shvatili da je zaštita i očuvanje zdravlja najvažnije, te se nada i da nove preporučene mjere za organizaciju nastavnog procesa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske neće, teško pasti. 

"Jer, sad već bogatiji za jedno novo životno iskustvo, spremnije i hrabrije koračamo u nove školske izazove", istakla je Radovićeva u saopštenju. Ona podsjeća da je partnerski odnos roditelja i škole za ostvarivanje ciljeva obrazovanja izuzetno važan, i neophodno je da se, kao i do sada odvija  na stalnoj saradnji i komunikaciji, međusobnom uvažavanju i zajedničkom doprinosu uspjehu svakog djeteta. 

"Neophodno je da taj partnerski odnos i dalje bude dio školske prakse, jer u datim uslovima samo tako ćemo odgovoriti na potrebe djece i osigurati da njihov najbolji interes bude zajednički prioritet", dodaje Radovićeva.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS saopštilo je da je u srijedu, 1. septembra sve spremno za početak nove školske godine, koju će učenici pohađati na redovan način, uz trajanje školskog časa od 45 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije