Obrazovanje

Osniva se srednjoškolski centar u Laktašima

Osniva se srednjoškolski centar u Laktašima
Foto: Opština Laktaši | Osniva se srednjoškolski centar u Laktašima
Srna

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o potrebi osnivanja srednjoškolskog centra u Laktašima.

Osnivanje ove školske ustanove prihvatljivo je sa aspekta razvoja opštine radi osiguranja kadrova za nove privredne djelatnosti kroz podršku malim i srednjim preduzećima, kao i sa socijalnog aspekta u pogledu doprinosa politici zapošljavanja stanovništva, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Najveća prednost osnivanja srednje škole u Laktašima jeste to što bi učenici imali veću mogućnost izbora zanimanja, a pogodnost se odnosi i na blizinu u odnosu na Banjaluku ili Gradišku gdje djeca moraju putovati ili privatno stanovati, što iziskuje i veće troškove za roditelje, razdvojenost ili vrijeme provedeno u putu.

Osnivanjem srednjoškolskog centra u Laktašima školovali bi se kadrovi potrebni privrednim subjektima na području te opštine, što bi direktno uticalo na povezivanje obrazovanja i tržišta rada kao i na školovanje za zanimanja potrebna privredi, te uticalo na smanjenje stope nezaposlenosti na području ove lokalne zajednice.

Opština Laktaši i Ministarstvo prosvjete i kulture zaduženi su da u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju preduzmu aktivnosti u cilju stvaranja pretpostavki za osnivanje navedenog centra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije