Obrazovanje

Osnovci iz Novog Grada i Dvora zajedno učili o fizici

Osnovci iz Novog Grada i Dvora zajedno učili o fizici
Foto: Srna | Osnovci iz Novog Grada i Dvora zajedno učili o fizici

NOVI GRAD - U Osnovnoj školi "Sveti Sava" Novi Grad danas je upriličeno druženje učenika drugog razreda ove i OŠ "Dvor" iz Dvora u Hrvatskoj, na kojem su zajedno učili o prvim koracima u fizici.

Predstavljen je rad školske sekcije "Energija" pripremljen u okviru projekta "Podrška timovima za podršku nadarenim i talentovanim učenicima za rad sa talentovanom i darovitom djecom u školama Republike Srpske - NAUM", koji realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom i Društvom psihologa Republike Srpske.

Učiteljica OŠ "Sveti Sava" Slavica Jovišević istakla je da je zadatak bio da se osmisli program u okviru rada sekcije i da su učenici izučavali osnove fizike kroz igru, a učiteljica u OŠ "Dvor" Nataša Cvetanović rekla je da je to zanimljiv način da djeca kroz igru formiraju mišljenje.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Novi Grad Milana Todić kaže da se u ovoj školi kontinuirano radi na poboljšanju uslova i kvaliteta učenja za sve učenike.

"Učiteljica Slavica Jovišević osmislila je lijep način da se učenicima razredne nastave prezentuje nastavni predmet fizika. Odlučili smo da u okviru prekogranične saradnje sadržaj prezentujemo učenicima OŠ `Dvor`", rekla je Todićeva, a prenosi Srna

Prema njenim riječima, to je prilika da se osim razmjene primjera dobre prakse djeca upoznaju i druže.

Saradnju dvije osnovne škole podržalo je Udruženje "Grin tim" iz Novog Grada kroz program "Rijeka".

"Kroz program `Rijeka` želimo da podržimo mlade koji sarađuju i razmjenjuju iskustva. Ove godine u planu je da podržimo šest inicijativa iz regije", rekao je Trninić i dodao da je ovaj program "Rijeka" podržala njemačka Fondacija "Robert Boš".

Udruženje "Grin tim" je za učenike obezbijedilo prigodne poklone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije