Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Osnovci u RS završavaju školu 12. juna, a srednjoškolci 17. juna

Osnovci u RS završavaju školu 12. juna, a srednjoškolci 17. juna
Foto: N.N. | Osnovci završavaju 12. juna, a srednjoškolci 17. juna
Anja Matarugić

BANJALUKA- Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije nastava u drugom polugodištu za učenike osnovnih škola u RS završava se 12. juna ove godine, a za učenike srednjih škola 17. juna.

"Učenici završnih razreda osnovnih škola drugo polugodište će završiti 29. maja, a učenici srednjih škola 20. maja", rekla je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS.

Ona je istakla da će učenici četvrtog razreda umjetničkih škola nastavu završiti 27. maja, a za učenike prvog, drugog i trećeg razreda umjetničkih škola nastava se završava 10. juna.

"Za roditelje čija djeca nastavu srednjih škola pohađaju u inostranstvu nadležno ministarstvo je kreiralo aplikativni obrazac gdje svi ovi učenici mogu da se prijave radi besplatnog testiranja", kazala je Trivićeva te dodala da je ova aplikacija postavljena na sajt Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Trivićeva je navela da je Republički štab donio i zaključak da ove godine neće biti organizovana proslava maturskih večeri za učenike osnovnih i srednjih škola u RS.

"Moramo da zabranimo organizovanje maturskih večeri zbog virusa korona i to zbog opasnosti za zdravlje učenika", rekla je Trivićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije